צור קשר

ד"ר שחר טורפז 
054-4811869

ד"ר איל טורפז  
054-4321030

הצטרפו אלינו ב-



בלי שפעת, בלי נזלת

שפעת ונזלת הן שתי מחלות החורף הנפוצות ביותר בישראל.
יש כאלה החולים בשפעת פעם אחת בעונה, ויש כאלה שלא יצליחו לפספס שום הזדמנות להידבק וכל אפצ'י  בסביבה מהווה עבורם סכנה. בממוצע, שפעת החורף כמעט אינה פוסחת על אף אחד.

החיסונים נגד השפעת, אשר הפכו נפוצים בשנים האחרונות, ואף זוכים לעידוד פרסומי מצד קופות החולים, לא מספקים ביטוח נגד הידבקות בשפעת. מידי שנה, הגורמים האמונים על בריאות הציבור מעריכים מה יהיו זני השפעת הנפוצים ביותר, ואלה נכנסים לתרכיב החיסון. זנים אחרים, ומחלות ויראליות אחרות דמויות שפעת, כלל לא ניתן להתחסן כנגדם.

ומה לגבי טיפול תרופתי? עד היום לא נמצא טיפול יעיל המרפא שפעת, והתרופות הקיימות בשוק מציעות למעשה הקלה בתסמינים והקטנת הסיכוי לסיבוכים. את עיקר העבודה משאירים למערכת החיסונית של החולה. או, כדברי הרופאים, השפעת תחלוף תוך שבעה ימים עם טיפול או תוך שבוע בלעדיו.

עם זאת, יש סיבה לאופטימיות.
אפשר לעבור את תקופת החורף בשלום בלי שפעת ובלי נזלת, או לפחות עם הרבה הרבה פחות מהן.
מאחר ואין טיפול המסוגל להעלים את המחלה לאחר ההידבקות, ניתן לשפר את מצב המערכת החיסונית ולאמץ כללי התנהגות שיסייעו למנוע אותה.

שיפור המערכת החיסונית
הכנת המערכת החיסונית להתמודדות עם מחלות החורף אינה כרוכה בהכרח בנטילת תרופות וויטמינים. על ידי הקפדה על תזונה בריאה ומאוזנת, המתאימה לאדם הצורך אותה, ניתן לשפר את מערכת ההגנה הטבעית של הגוף.
גוף האדם חשוף לחומרים רבים איתם הוא בא במגע יומיומי, כגון מזון או חומרי ניקוי, ואשר לחלקם הוא רגיש. הידעתם למשל כי אנשים רבים אלרגיים לויטמין C? ויטמין C נפוץ בפירות ההדר שאנו מרבים לאכול בחורף, ויש הנוטלים אותו אף כתוסף לחיזוק המערכת החיסונית.
כאשר אדם נחשף לחומר עליו הוא רגיש, הגוף אינו מפיק את התועלת שהיה צריך להפיק אלמלא אותה רגישות, ובנוסף,  המלחמה המתמדת בגורם מחולל האלרגיה מחלישה את המערכת החיסונית ומגבירה את הסיכון להידבקות במחלות. כך, תגובה אלרגית לויטמין C יכולה לבוא לידי ביטוי ברגישויות במערכת הנשימה ובעוד קשת של תופעות ולמעשה לייצר תגובה הפוכה מן המצופה מהויטמין.
על מנת לוודא כי התזונה אכן מתאימה, מומלץ לוודא מה הם החומרים הגורמים לגוף לרגישות ולהימנע מהם, או, כמובן, לטפל ברגישות על מנת להמשיך ולצרוך אותם. בשיטת NAET ניתן בקלות רבה לאבחן למה רגיש הגוף ולטפל באותן רגישויות. הטיפול בשיטת NAET מאפשר הפחתה משמעותית באלרגיות ורגישויות ומסייע לאיזון מערכות הגוף השונות, דבר החיוני לתפקודה התקין של המערכת החיסונית.

מערכת חיסונית חזקה מסוגלת להתמודד ביתר קלות עם מתקפת הוירוסים בחורף. הסיכוי להידבק קטן, ויכולת התפקוד וההחלמה במקרה של הידבקות משתפרת.

הרגלים למניעת הדבקה
את המערכת החיסונית ניתן לדמות לכרית אוויר ברכב, שתפקידה לספוג ולרכך כל מכה, ואילו הרגלים למניעת הדבקה הם בלמים, שעשויים להקטין משמעותית את הסיכון להידבקות. 
הידבקות במחלה נובעת מחשיפה להפרשות של אדם חולה או נשא של הנגיף. במרבית המקרים אנו נדבקים מהפרשות הנובעות מחלל הפה, האף ודרכי הנשימה של החולה. דרכי החשיפה הן רבות, החל בנתזים המרחפים באוויר לאחר התעטשות, שימוש בכלי אוכל משותפים אך גם מגע בכלי כתיבה או טלפון עשויים להעביר נגיפים. גם העברה במגע ישיר מאוד נפוצה. אנו מחבקים ומנשקים ילד חולה ובכך עשויים להעביר את הווירוס לעצמנו וגם לכל מי שבא איתנו במגע לאחר מכן. אפילו לחיצת יד עסקית עשויה להוות מצע נוח להחלפת וירוסים.
זו אינה המלצה להימנע מכל מגע אנושי בעונת החורף. עם זאת, המודעות לנסיבות אפשריות להדבקה, הימנעות ממגע ושימוש בחפציו של אדם חולה ונטילת ידיים מרובה בהחלט עשויים להקטין משמעותית את הסיכוי להידבק.

שיהיה לכולנו חורף רטוב מגשם ויבש מנזלת.